TIPS & TRICKS

Komen we binnenkort bij je langs voor de fotoreportage?
Download hier de TIPS & TRICKS brochure (A4 pdf-bestand) om jouw huis zo goed mogelijk ter presenteren:EEN FOTO ZEGT MEER DAN 1000 WOORDEN

Onderzoek leert dat de presentatie van je woning doorslaggevend is om potentiële kopers te verleiden tot een bezichtiging. Niet alleen zorgen sprekende, aantrekkelijke foto’s voor een optimale weergave van je woning. Ook zorgt een professionele presentatie ervoor dat jouw woning boven aan in de zoekresultaten staat.

De Huisfotograaf is sinds 2008 actief in het vervaardigen van optimale woningpresentaties voor zowel makelaars als particulieren. Op deze website tref je ons uitgebreide aanbod van visualisatie mogelijkheden aan, welke wij je kunnen bieden tegen de scherpste tarieven op de markt. 

Al deze diensten (individueel of gecombineerd) hebben de afgelopen jaren keer op keer bewezen een snelle verkoop/verhuur te realiseren voor onze relaties tegen de gewenste opbrengst. Samenwerken met De Huisfotograaf kan je derhalve al snel een voordeel van enkele honderden tot duizenden euro’s opleveren!

De Huisfotograaf werkt uitsluitend met eigen, vaste en professionele interieur fotografen. Stuk voor stuk vakmensen die zes dagen per week voor je, als particulier of makelaar, klaar staan. Zowel overdag, ’s avonds als in het weekend.

Onze services spreiden zich vooralsnog uit tot de Randstad. Bel ons vandaag nog voor een afspraak of meer informatie!

TIPS & TRICKS TER VOORBEREIDING OP DE FOTOREPORTAGE

TIP 1
Maak schoon en ruim op. Je gaat binnenkort toch verhuizen, dus dit is een goed moment om alvast goed schoon te maken Maak schoon en ruim op. Je gaat binnenkort toch verhuizen, dus dit is een goed moment om alvast goed schoon te maken en op te ruimen, in te pakken en/of weg te gooien. Vooral in de badkamer en de keuken mogen niet te veel losse spullen staan.

Voor de keuken geldt bijvoorbeeld dat er geen vieze vaat en onnodige hoeveelheid apparatuur of schoonmaakmiddelen en zeep op het aanrecht hoeft te staan. Houdt ook de badkamer zo leeg mogelijk door gebruikte washandjes en handdoeken te verwijderen, geen volle wasmand te laten staan en shampoo flessen en/of zeepjes weg te halen. Ook de hal, woon- en slaapkamers dienen zo goed als mogelijk opgeruimd te worden. Laat niet teveel jassen aan de kapstok hangen, laat geen schoenen en laarzen in de gang staan, ruim rondslingerend speelgoed van kinderen op, etc. Zo komen de karakteristieken van je woning volledig tot hun recht. Je wilt immers je huis verkopen en niet de wasmand of het koffiezet apparaat!

TIP 2
Creëer ruimte in huis. De meeste huizenkopers zijn vooral op zoek naar ruimte. Zij willen zich kunnen voorstellen hoe hun meubels in jouw huis zouden staan.Verwijder zoveel mogelijk onnodige kasten, bureautjes, bijzettafeltjes, de zonnebank, etc. en breng ze naar de opslag.

TIP 3
Maak een duidelijk onderscheid tussen de verschillende woonfuncties (eten, zitten, werken) in huis. Heb je een werkplek (computertafel) in de huiskamer, dan lijkt het net of je een kamer te kort komt.

TIP 4
Knap het huis op. Werk achterstallig onderhoud weg en doe eindelijk die kleine klusjes die al die tijd zijn blijven liggen (de piepende deur, het klemmende raam, het bladderende verfwerk). Geef de keuken een eigentijdse uitstraling door bijvoorbeeld de kastdeurtjes te vervangen of te verven. Gedateerd tegelwerk inde badkamer kun je met een speciale coating overschilderen. Gebruik bij dit alles vooral neutrale kleuren.

TIP 5
Kijk kritisch naar de inrichting van je huis. Zorg dat meubilair en accessoires op elkaar zijn afgestemd. Haal al te persoonlijke dingen zoals familiefoto’sen kindertekeningen van de muur en zorg voor een neutrale inrichting, zodat de nieuwe bewoner zich een voorstelling kan maken hoe hij/zij in je huis zou kunnen wonen

TIP 6
Zorg dat het daglicht royaal de woning binnenvalt. Doe gordijnen en luxaflex open, maar ook de deuren van de slaapkamers wanneer de overloop nogal donker is. Donkergekleurde overgordijnen maken een ruimte kleiner. Haal deze voor de bezichtiging weg zodat de kamers groter lijken.

TIP 7
Plan de fotoreportage en bezichtigingen op een gunstig moment van de dag, waardoor je optimaal van het daglicht in je woning kunt profiteren. Zet/steek gerust enkele lampen en kaarsjes aan. Deze tonen zeer sfeervol en brengen extra ‘warmte’ in je woning!

TIP 8
Vergeet de tuin niet. Knip de heg, snoei de struiken, maai het gras en haal een schoffel door de tuin. Zet eventueel enkele mooi gevulde plantenbakken langs het pad en bij de voordeur. Het gaat tenslotte om die eerste indruk.

TIP 9
Woon je niet meer in het huis, laat dan altijd wat meubels staan en zorg dat het geheel een bewoonde indruk maakt. Een gemeubileerd huis toont namelijk beter dan een compleet leeg huis. Er zijn bedrijven waarbij u speciaal voor dit soort gelegenheden meubels kunt huren.

TIP 10
Zorg dat je huis tijdens een bezichtiging fris ruikt. Zet de ramen open en zet een vers bosje bloemen op tafel. Vermijd sterk overheersende geuren van bijvoorbeeld schoonmaakmiddel.

TIP 11
Laat geen auto(‘s) op de oprit staan en veeg de stoep aan. Dit zal je oprit en toegang tot je voordeur een stuk opener en meer welkom doen voorkomen.

TIP 12
Zorg ervoor dat wanneer je in het bezit bent van huisdieren dat deze buiten beeld blijven, zo ook de bench en kattenbakken en/of eet/drinkbakken.

TIP 13
Kijk tenslotte nog eens kritisch naar je eigen woning. Laat een familielid, vriend of kennis door het huis lopen en hoor hoe hij/zij uw woning ervaart. Vindt hij/ zij het rommelig, gedateerd, muf of te vol, doe er dan wat aan.

TIP 14
Haal kliko’s en prullenbakken bij je woning weg!